Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Οι καταβολές ασφαλίστρων μπορούν να γίνονται με τους παρακάτω τρόπους.


Παράταση στην αυτόματη ακύρωση συμβολαίων από τις περισσότερες Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Σε περαιτέρω ενέργειες έχουν προβεί στο σύνολό τους οι Ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να ενημερώσουν τους συνεργάτες τους για τις εξελίξεις που έχουν άμεση σχέση με την τραπεζική αργία.

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες ενημερώνουν τους συνεργάτες τους για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να γίνονται οι καταβολές ασφαλίστρων αλλά και για την παράταση του παγώματος των αυτόματων ακυρώσεων των συμβολαίων όλων των κλάδων ασφάλισης μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα δηλαδή από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015. Επίσης στην πλειονότητά τους οι εταιρείες δίνουν παράταση και στο πάγωμα αποστολής προειδοποιητικών επιστολών ακύρωσης όλων των κλάδων ασφάλισης για την ίδια χρονική περίοδο.

Αναλυτικά οι Ασφαλιστικές εταιρείες ενημερώνουν πελάτες και συνεργάτες ότι οι καταβολές ασφαλίστρων μπορούν να γίνονται με τους παρακάτω τρόπους:

1. Πληρωμή μέσω της ισχύουσας πάγιας εντολής σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούν οι πελάτες, σε οποιαδήποτε τράπεζα της αρεσκείας τους. Οι εισπράξεις των Εταιρειών συνεχίζουν κανονικά μέσω των υφισταμένων παγίων εντολών.

2. Ταχυπληρωμή μέσω ΕΛΤΑ: Χρησιμοποιώντας την ταχυπληρωμή που περιλαμβάνεται στο ειδοποιητήριο που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι μέσω των ΕΛΤΑ ή με την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου με την ταχυπληρωμή μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο σύνδεσμο e-Services στην ιστοσελίδα της εταιρείας (ισχύει για όσες εταιρείες χρησιμοποιούν e-services).

3. Ηλεκτρονική πληρωμή μέσω Internet: Με τη χρήση του Κωδικού Πληρωμής, που αναγράφεται στην εμπρόσθια όψη του ειδοποιητηρίου μέσω internet banking.

4. Ηλεκτρονική πληρωμή μέσω phone banking για ηλεκτρονική πληρωμή μέσω Phone Banking οι πελάτες μπορούν να καλούν στα κέντρα εξυπηρέτησης των ασφαλιστικών εταιρειών.

5. Πληρωμή με Πάγια Εντολή μέσω πιστωτικής κάρτας και σε αυτή την περίπτωση, οι εισπράξεις της εταιρείας συνεχίζουν κανονικά, μέσω των υφιστάμενων παγίων εντολών.

6. Ταχυπληρωμή μέσω ΑΤΜ σε όσα ATM προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα.