Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ GLP VALUES - Επιπλέον πτώση τιμών 21% θα φέρει η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.




Επιπρόσθετη μείωση τιμών έως 21% αναμένεται να επιφέρει στην αγορά κατοικίας το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής πλειστηριασμών. Αυτό εκτιμά η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων GLP Values.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν περιμένει αρνητικές επιπτώσεις αναφορικά με την υπερπροσφορά κατοικιών, θεωρώντας ότι δεν θα υπάρξουν μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων.
"Πριν από 2-3 χρόνια υπήρχαν περί τις 12 τράπεζες, κάτι που απέκλειε οποιαδήποτε σκέψη για κοινή πολιτική εφαρμογής των πλειστηριασμών. Σήμερα όμως, με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, θα υπάρξει πιο ενιαία και ισορροπημένη εφαρμογή του μέτρου, αφού οι τράπεζες μέσω των οικονομοτεχνικών μελετών μπορούν να μετρήσουν ακριβέστερα τον αντίκτυπο από την έναρξη εφαρμογής των πλειστηριασμών", δηλώνει ο κ. Τάσος Τσομπανίδης της GLP Values.
Όσον αφορά την επίδραση στις τιμές, η GLP Values προβλέπει πρόσθετη υποχώρηση που θα κυμανθεί από 12% έως 21%, βασιζόμενη σε δειγματοληπτική μελέτη του χαρτοφυλακίου ακινήτων που συνδέονται με δάνεια πρώτης κατοικίας, καθώς και εξετάζοντας τις τρέχουσες τιμές σε σχέση με εκείνες του 2008.