Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Έτοιμο το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.




Το Σχέδιο Νόμου που αφορά στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, Υποδομών κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη, Πολιτισμού κ. Π. Παναγιωτόπουλο, Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη, ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι, το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής να υιοθετηθεί από το Εθνικό Κοινοβούλιο εντός του 2013 και αφού προηγηθεί η επίσημη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.).

Σύμφωνα με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, «η υπέρβαση της σημερινής κρίσης της χώρας, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο εάν στηριχτούμε στα δύο μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα: τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η διαμόρφωση και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης χωρικής μεταρρυθμιστικής ανασυγκρότησης του συνόλου της επικράτειας, αποτελεί αναπτυξιακό στοίχημα, που πρέπει να κερδηθεί. Η θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου χωρικού πλαισίου για την ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας της χώρας, συνιστά μια κορυφαία δράση στήριξης του 1/3 του πληθυσμού και των αντίστοιχων οικονομικών δραστηριοτήτων της πατρίδας μας».

Διαβάστε στο Σχέδιο νόμου στο www.ypeka.gr