Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακά δεντρόσπιτα με όλες τις ανέσεις.



Ένα περιπετειώδες ζευγάρι Αμερικανών, ο Ματ και η Ερικα Χογκαν, έχουν αποδοθεί σε ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι για να οικοδομήσει ένα χωριό με δεντρόσπιτα.

Το χωριό βρίσκεται στη βάση ενός βουνού στο τροπικό δάσος του Southern Pacific Coast της Κόστα Ρίκα συνορεύει βόρεια με το Ρίο Piedras Blancas και νότια με το Ρίο Bellavista. Εκεί, έχουν δημιουργήσει μια κοινότητα με φιλικά προς το περιβάλλον σπίτια στις κορυφές των δέντρων που ονομάζεται Finca Bellavista (που σημαίνει "όμορφο ράντσο "στα ισπανικά).


Το ζευγάρι αγόρασε τα πρώτα 62 στρέμματα δάσους εκεί το 2006 και στη πορεία συνέχισε να αποκτά περισσότερη γη. Τώρα, είναι κύριοι περίπου 350 στρεμμάτων.


Θα είναι μάλλον δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σπίτι σε ένα δέντρο, πόσο μάλλον σε μία κοινότητα και σε ένα μέγεθος των 350 στρεμμάτων.


Σύμφωνα με την Erica στην αρχή "ούτε εμείς το είχαμε φανταστεί. Τα 62 στρέμματα αρχικά τα αγοράσαμε για την συγκομιδή ξυλείας και στο τέλος αποφασίσαμε να τα σώσουμε από αυτή την μοίρα. ΄Ετσι, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ιδέες για συζήτηση ... όπως ίσως θα πρέπει να φτιάξουμε ένα δεντρόσπιτο, δεδομένου ότι υπάρχουν κάποια πολύ μεγάλα δέντρα εδώ; Ίσως οι φίλοι μας θα θέλουν να χτίσουν δεντρόσπιτα; Δεν θα ήταν ωραίο αυτά τα σπίτια να συνδέονται με γέφυρες και να κάνουν τη δική τους μικρή κοινότητα;"

Κάπως έτσι ξεκίνησε η δημιουργία του χωριού με δεντρόσπιτα. Σήμερα η εταιρία που δημιούργησαν προσφέρει προς πώληση ολοκληρωμένα συγκροτήματα δεντρόσπιτων με τιμές που ξεκινούν από 55.000 δολάρια.


Για να μετακινηθούν οι ένοικοι μέσα στην ζούγκλα που περιβάλλουν τα σπίτια μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε τα επίγεια μονοπάτια είτε τα ειδικά γεφυράκια που έχουν κατασκευστεί μεταξύ των δέντρων. Και φυσικά τα σπίτια διαθέτουν όλες τις ανέσεις.