Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ "ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ" ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.


Δεν θα επιβληθεί κεφαλικός φόρος στα ακίνητα. Την κατηγορηματική δήλωση έκανε ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς από τη Ρώμη, αφήνοντας μάλιστα αιχμές προς όσους διακινούν τα σενάρια αυτά. Σε δημοσιογραφική ερώτηση αν θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά».
Με αφορμή τις ξαφνικές πληροφορίες για επιβολή κεφαλικού φόρου 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα, η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της επισήμανε τα εξής:

"Μετά από το εξοντωτικό φορολογικό και νομοθετικό «πογκρόμ» κατά των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας κατά την τελευταία τριετία, με επερχόμενο το νέο ΦΑΠ των 3 δις, την μελετώμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, σε σχέση και με την ήδη ισχύουσα βαρύτατη ποινικοποίηση της αδυναμίας πληρωμής φόρων, είναι απαράδεκτη ακόμη και η σκέψη για επιβολή οποιασδήποτε πρόσθετης επιβάρυνσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Γι΄αυτό και αναμένουμε την άμεση επίσημη διάψευσή τους από το υπουργείο Οικονομικών."