Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ερέτρια: "Ενοικιαστήριο" για το πρώτο "δημόσιο" νησί.



Ένα νησί, κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, έκτασης 66 στρεμμάτων στην Εύβοια, το Πεζονήσι ή αλλιώς Νησί των Ονείρων, είναι το πρώτο που παραχωρείται προς αξιοποίηση σε ιδιώτες επενδυτές.
Όπως δημοσιεύει σήμερα η "Καθημερινή", το νησάκι κοντά στην Ερέτρια θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Ερέτριας για 25 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα που θα ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ερέτριας, το επόμενο διάστημα προτίθεται να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την εκμίσθωση του νησιού, καθώς έχει με συντακτική πράξη τη χρήση και την εκμετάλλευση του νησιού έως το έτος 2045.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι παλαιές οφειλές που βαρύνουν την υπό εκκαθάριση καταργούμενη Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΝΟ (Δημοτική Επιχείρηση του Νησιού των Ονείρων) ύψους 2 εκατ. ευρώ, που είχε την ευθύνη εκμετάλλευσης του νησιού στο παρελθόν, δεν πρόκειται να βαρύνουν τον νέο εκμισθωτή του.
Το Νησί των Ονείρων διαθέτει τουριστικές εγκαταστάσεις έκτασης 23.900 τ.μ., οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και πολύ καιρό. Πρόκειται για δύο ξενοδοχειακά κτίρια (τα παλιά "Ξενία") δυναμικότητας 50 δωματίων και 44 μπανγκαλόου, μαζί με εστιατόριο, καφετέρια, συνεδριακό χώρο 200 ατόμων, και γήπεδα μίνι γκολφ και αθλοπαιδειών.
Βάσει της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, πέραν της ανάπτυξης των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, στο νησί δύνανται να αναπτυχθούν δραστηριότητες εναλλακτικού, συνεδριακού, αθλητικού, μαθητικού, ιατρικού τουρισμού και οικοτουρισμού.
www.buildnet.gr