Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

"Εξώσεις" στο Δημόσιο για απλήρωτα ενοίκια.



Αγανακτισμένοι εμφανίζονται ιδιοκτήτες μισθωμένων ακινήτων με το Δημόσιο, καθώς έχει απλήρωτα ενοίκια πολλών μηνών. Και στο παρελθόν υπήρχε βέβαια αυτό το "φαινόμενο" αλλά πλέον από ότι φαίνεται η υπομονή των ιδιοκτητών-εκμισθωτών, έχει εξαντληθεί.Όπως ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΜΙΔΑ, Τάσος Βάππας, στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" στην προ κρίσης περίοδο η καθυστέρηση κυμαινόταν γύρω στο μήνα και σε κάποιες περιπτώσεις τον ξεπερνούσε για λίγες μέρες ακόμη. Πλέον η καθυστέρηση στην καταβολή των ενοικίων φτάνει σίγουρα στους 2-3 μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει ακόμα και τον 1 χρόνο.

"Χαρακτηριστικές είναι δύο περιπτώσεις εξώσεων που έχουμε στα γραφεία μας. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στρέφονται κατά δύο δήμων, επειδή τους χρωστάνε τα ενοίκια των τελευταίων δώδεκα μηνών. Είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά βλέπουμε να κατατίθενται εξώσεις σε βάρος του Δημοσίου για απλήρωτα ενοίκια, αφού πλέον έγινε σύνηθες φαινόμενο και η καθυστέρηση στην καταβολή των μισθωμάτων", τόνισε ο κ. Βάππας.

Παράλληλα, ο κ. Βάππας σημείωσε ότι πάντοτε οι ιδιοκτήτες - εκμισθωτές των ακινήτων τους στο Δημόσιο ταλαιπωρούνταν από μια απίστευτη γραφειοκρατία, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματά τους. Για παράδειγμα υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ιδιοκτήτης πρέπει κάθε μήνα να καταθέτει αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου στο δημόσιο φορέα και, όταν αυτή εγκριθεί, εισπράττει τα χρήματά του από τα ενοίκια. Επίσης, το Δημόσιο παρακρατεί κάθε μήνα το 2% του ενοικίου και τα χρήματα πηγαίνουν υπέρ του ταμείου δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και το 3% για το αντίστοιχο ταμείο των δημοτικών υπαλλήλων. www.buildnet.gr