Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μηταράκης: "Δεν πουλάμε ελληνικά νησιά"




Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να πουλήσει τα νησιά της για να προσελκύσει κεφάλαια, αλλά να περιορίσει τη γραφειοκρατία και να προωθήσει επενδυτικά σχέδια που έχουν παγώσει, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Εφτά μεγάλα επενδυτικά σχέδια, συνολικής αξίας 500.000 εκατ. ευρώ, έχουν κωλύσει για μήνες περιμένοντας κοινοβουλευτική έγκριση.

"Δεν το καταλαβαίνω. Το γεγονός ότι έχουμε εφτά επενδύσεις που απλά περιμένουν, είναι ένας λόγος για να μην κοιμάμαι το βράδυ" ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

"Σχεδιάζουμε να τα εγκρίνουμε μέσα σε ένα χρόνο" πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι έχει σαν στόχο να επιταχύνει το ρυθμό έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων, μέσα από τη μείωση της απαιτούμενης γραφειοκρατίας.

"Είμαστε έτοιμοι να εξετάζουμε μια αίτηση μέσα σε πέντε ώρες, αντί για μια κάθε δύο εβδομάδες" υπογράμμισε.

Ο κ. Μηταράκης αρνήθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει πωλητήριο σε ελληνικά νησιά, λέγοντας ότι το μόνο που μπορεί να εξεταστεί είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση και η εμπορική εκμετάλλευση.

"Η Ελλάδα μπορεί να γίνει προορισμός για παραθεριστικές κατοικίες. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε φούσκες όπως άλλες χώρες, αλλά είμαστε τελείως υποανάπτυκτοι σε αυτόν τον τομέα" ανέφερε.
www.imerisia.gr