Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «Η»- Το πόρισμα των ορκωτών για την Κτηματολόγιο Α.Ε.




Για ανακρίβειες και προσπάθεια υπονόμευσης και απαξίωσης της κάνει λόγο η Κτηματολόγιο Α.Ε., επιχειρώντας να διαψεύσει ρεπορτάζ της «Η». Ωστόσο, δεν απαντάει ευθέως και με σαφήνεια στα βασικά θέματα που θίγει το ρεπορτάζ. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι:
Υπόκειται σε συνεχείς, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους από το ΣΔΟΕ. Όμως δεν απαντά για το αν από τον Αύγουστο διενεργείται έκτακτος έλεγχος που να αφορά μεταξύ άλλων και την κατάληξη των αποδόσεων των προθεσμιακών λογαριασμών άλλα και τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν το 2008 για την καμπάνια της κτηματογράφησης. Ακόμα, χαρακτηρίζει «παντελώς ανακριβή τα «ευρήματα ελέγχου» και «κενά ελέγχου» που διαπίστωσαν, δήθεν, σε πόρισμα τους ορκωτοί ελεγκτές». Η εταιρεία παραδέχεται μεν ότι ανέθεσε σε ανεξάρτητο γραφείο ελεγκτών το έργο της «Αξιολόγησης Διαδικασιών, Λειτουργίας και Οικονομικής διαχείρισης», σημειώνοντας δε ότι στο συμπέρασμα της η έκθεση καταλήγει ότι «δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας οτιδήποτε που να υποδεικνύει ότι η εταιρεία δεν διαθέτει ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας» και υποδεικνύει μονάχα μερικά σημεία προς δυνητική βελτίωση!
Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών (Ιούνιος 2012) που βρίσκεται στην διάθεση της «Η», ύστερα από αυτή τη πρόταση οι ορκωτοί ελεγκτές σημειώνουν ότι «εφόσον ακολουθηθούν συστηματοποιημένα οι υποδείξεις μας που αναφέρονται στη παρούσα έκθεση, η εταιρεια μπορεί να επιτυχει ένα επαρκές, βάσει των γενικών αρχών και κριτηρίων, σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου». Επιπλέον στα συμπεράσματα της η έκθεση κάνει με σαφήνεια λόγο για «ευρήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης».