Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Ανασταίνουν» την επένδυση 80 εκατ. στο νησί Αλατάς.


Μια επένδυση «φάντασμα» που έχει κολλήσει στην ελληνική γραφειοκρατία και την περιβαλλοντική... ευαισθησία κάποιων οργανώσεων, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακών συμφερόντων United Five Development επανέρχεται στην Ελλάδα και διεκδικεί να υλοποιήσει τουριστική επένδυση άνω των 80 εκατ. ευρώ στο νησάκι Αλατάς απέναντι από το Τρίκερι στον Παγασητικό κόλπο.
Οι επιχειρηματίες φέρεται να έχουν ξεκινήσει επαφές με το υπουργείο Ανάπτυξης και ήδη να επισκέφτηκαν την περιοχή καταθέτοντας νέα πρόταση, διαφοροποιημένη από αυτή που είχαν καταθέσει το 1998.
Προτείνουν τώρα να μισθώσουν την έκταση άνω των 700 στρεμμάτων για 99 χρόνια αντί για 65 και να αυξήσουν το ενοίκιο προς το δήμο στα 90.000 ευρώ το χρόνο κι επιπλέον το 1,5% των εσόδων από την επένδυση. Επίσης, ενώ το αρχικό σχέδιο ανέφερε ότι θα κτιστεί πολυτελές ξενοδοχείο άνω των 900 κλινών, η νέα πρόταση κάνει λόγο για 750 κρεβάτια.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ για διάφορες μελέτες ωστόσο το θέμα έχει κολλήσει στο ΣτΕ έπειτα από προσφυγές περιβαλλοντικών οργανώσεων.
www.ered.gr