Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

7ΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ- Καθίζηση της οικοδομής το α' 6μηνο.




Πτώση 12% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα το πρώτο εξάμηνο του έτους, βάσει του όγκου των έργων που αδειοδοτήθηκαν, υποδηλώνοντας ότι ο κλάδος οδεύει για τον έβδομο χρόνο συνεχούς συρρίκνωσης.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο όγκος των αδειοδοτηθέντων έργων σε όλη τη χώρα υποχώρησε στα 9 εκατ. κυβικά μέτρα στο πρώτο εξάμηνο, έναντι 10 εκατ. κυβικών μέτρων το ίδιο διάστημα πέρυσι. Το πρώτο εξάμηνο του 2005, το τελευταίο έτος επέκτασης του κλάδου, η οικοδομική δραστηριότητα είχε διαμορφωθεί στα 36 εκατ. κυβικά μέτρα.
Ο κατασκευαστικός κλάδος αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και έχει πληγεί περισσότερο από όλους τους άλλους από τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι συνολικές επενδύσεις στη χώρα, εκ των οποίων ο κλάδος των ακινήτων αποτελεί μεγάλο τμήμα, μειώθηκαν κατά ένα πέμπτο περίπου στο Α' εξάμηνο.
Η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν ανάφερε ότι η ζήτηση για τσιμέντο έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από την δεκαετία του '60.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι μισοί περίπου εργάτες στον κλάδο της οικοδομής έχουν χάσει την δουλειά τους από το 2007, ενώ περίπου 250.000 σπίτια παραμένουν απούλητα.www.imerisia.gr