Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Επί ξυρού ακμής επένδυση €300εκατ.(;)


Για πρώτη φορά εκπρόσωπος της επενδυτικής εταιρείας μιλάει επίσημα για την ελληνική αγορά ακινήτων και τα σχέδια ανάπτυξης εμπορικού κέντρου, ως προορισμό εμπορίου και αναψυχής, σε ιδιόκτητη έκταση στον Κηφισό.

Ο Chris McCormack με προϋπηρεσία σε εταιρίες κολοσσούς όπως η Lend Lease και η Laing O Rourke, αναφέρεται στο έργο Αcademy Gardens ως μια από τις σημαντικότερες Αμεσες Ξένες Επενδύσεις που υλοποιούνται σήμερα στη χώρα, καθώς στο στάδιο της κατασκευής θα συνεισφέρει κατά 0,07% στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ θα συνεχίσει με 0,04% στη διάρκεια της λειτουργίας του κέντρου.

Σε ότι αφορά στην απασχόληση 2.000 άτομα θα εργαστούν στη διάρκεια κατασκευής του, ενώ θα δημιουργηθούν και 1600 μόνιμες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της MGPA οι επενδυτικές αποφάσεις σήμερα περιλαμβάνουν το κριτήριο της αειφορίας, καθώς τα φιλικά προς το περιβάλλον κτήρια βγάζουν από την αγορά εκείνα που δεν πληρούν τις ενεργειακές προδιαγραφές που προσελκύουν αξιόπιστους ενοικιαστές. Για το λόγο αυτό το Academy Gardens έχει σχεδιαστεί εξασφαλίζοντας προ-πιστοποίηση LEED Platinum.

Ποιες οι στρατηγικές προτεραιότητες της MGPA;

Προτεραιότητα της MGPA είναι να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε επενδύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα υψηλές σταθμισμένες αποδόσεις για τους επενδυτές μας και να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες Εταιρείες Επενδύσεων ιδιωτικών Κεφαλαίων σε Ακίνητη Περιουσία. Επίσης, μέσω των έργων μας να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε και να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ακινήτων το χαρτοφυλακίου που διαχειριζόμαστε και να διερευνούμε το φάσμα των επενδυτικών επιλογών για τους πελάτες μας.

Ποιοι είναι οι πελάτες σας;

Μεγάλοι, θεσμικοί-κυρίως - επενδυτές που επιδιώκουν έκθεση στις Ευρωπαϊκές και Ασιατικές αγορές ακινήτων.

Και που επενδύετε;

H MGPA διαχειρίζεται ένα διαφοροποιημένο, ως προς τις κατηγορίες ακινήτων, χαρτοφυλάκιο με 288 ακίνητα σε Ευρώπη και Ασία, συνολικής αξίας €11,5 δις που αποκτήθηκαν από το 1999.
www.ered.gr