Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ρώσοι σε κυνήγι ευκαιριών στην Εύβοια.


Σε κυνήγι ευκαιριών, αυτή τη φορά στην Εύβοια, έχουν αποδυθεί αυτή την περίοδο Ρώσοι επενδυτές σε ακίνητη περιουσία. Η εγγύτητα με την Αττική, το γεγονός ότι οι τιμές έχουν υποχωρήσει ακόμη και πάνω από 30%, αλλά και ο... Αγιος Ιωάννης ο Ρώσος, που προσελκύει τον θρησκευτικό τουρισμό, αποτελούν τις κύριες αιτίες του ενδιαφέροντος των Ρώσων για επενδύσεις.

Σε ελληνορωσικό συνέδριο που διοργανώθηκε στην Ερέτρια, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για μεγάλες αγορές ακινήτων. Σύμφωνα με πολλούς παρευρισκόμενους, οι Ρώσοι έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιο μεγάλες εκτάσεις στην Εύβοια, και κυρίως στα βόρεια με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών καταλυμμάτων και ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών προδιαγραφών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι Ρώσων μεγιστάνων και σημαντικών developers, έχουν επισκεφτεί πολλές φορές την Εύβοια και έχουν έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες ακινήτων, μεσιτικά γραφεία και τοπικούς παράγοντες. Αναζητούν ευκαιρίες για αγορά οικοπέδων άνω των 100 στρεμμάτων στην ακτογραμμή από τον Αγιόκαμπο μέχρι την Αγία Αννα, δηλαδή στο τμήμα εκείνο που βρέχεται από το Αιγαίο κι έχει μοναδικές παραλίες και μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάπτυξη συγκροτημάτων πολυτελών εξοχικών κατοικιών που θα πουληθούν σε Ρώσους οι οποίοι θέλουν να έρχονται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για κατασκευή ξενοδοχείων ενώ έχουν πέσει στο τραπέζι και προτάσεις για μικτές χρήσεις τουριστικών καταλυμμάτων μαζί με ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την Ελένη Ευσταθίου - Σπανού, αρχιτέκτονα - μηχανικό που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Εύβοια καθώς και την Ζωή Κολιού, από το μεσιτικό γραφείο Protasis Real Estate Edipsos, οι οποίες έλαβαν μέρος στο συνέδριο, ήδη έχουν γίνει πολλές κινήσεις από Ρώσους για να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις γης. Επίσης, αρκετοί είναι εκείνοι που αναζητούν την κατάλληλη περιοχή για να κτίσουν το δικό τους εξοχικό.

Σύμφωνα με τον Βαντίμ Σκριάμπιν, Εκτελεστικό Γραμματέα της Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας : « Το σύνθημα της εκστρατείας που κάνουμε στη Ρωσία για την Ελλάδα είναι: Ξεκουραστείτε στην Ελλάδα, βοηθήστε την Ελλάδα. Και στους Έλληνες λέμε: Ελάτε στη Ρωσία, βοηθήστε τα προϊόντα σας».
Τη δημιουργία ενός one stop shop διευκολύνσεων για τους Ρώσους επενδυτές ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της κατασκευαστικής κατοικιών «batistatos.gr» κ. Νίκος Μπατιστάτος,

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι γνωστοί επιχειρηματίες κάνουν αγορές στη Μύκονο. Σε αγορές εκτάσεων στα βόρεια του νησιού, έχει προχωρήσει ο μεγιστάνας Μιχαήλ Προχόροφ, επιχειρηματίας που ήταν αντίπαλος του Β. Πούτιν στις πρόσφατες εκλογές. Επίσης, επενδύσεις εκατομμυρίων φημολογείται ότι έχει κάνει ήδη ο επιχειρηματίας Βλαντισλάβ Ντορονίν, σύντροφος του μοντέλου Ναόμι Κάμπελ. Το δημοφιλές ζευγάρι, πηγαίνει συχνά για διακοπές στη Μύκονο με την υπερπολυτελή θαλαμηγό τους. www.ered.gr