Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΓΓΠΣ: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΩΝ Ε9 ΤΟΥ 2009!


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών, καλεί τους φορολογούμενους σε έλεγχο της περιουσιακής εικόνας που έχει προκύψει από την επεξεργασία των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των τελευταίων οικονομικών ετών και άμεση διόρθωση των στοιχείων τους.
Οπως ανακοίνωσε στο 29ο Συνέδριό μας ο Γεν. Γραμματεύς Πληρ. Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης (φωτο), στα πλαίσια της γενικότερης στρατηγικής προώθησης ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, η ΓΓΠΣ συνεχίζει την επεξεργασία των στοιχείων του Περιουσιολογίου Ε9 και θα ενημερώνει τους φορολογούμενους δίνοντάς τους εργαλεία ηλεκτρονικών εφαρμογών, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Η ΓΓΠΣ έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, που έχει αναδείξει μεμονωμένες περιπτώσεις ελλείψεων. Σε μια προσπάθεια αποφυγής ταλαιπωρίας και μετάβασης των φορολογουμένων στη Δ.Ο.Υ. για επίλυσή τους, η ΓΓΠΣ καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Ε9 όσο ακόμη είναι ανοικτή (προθεσμία για φυσικά πρόσωπα μέχρι 5/3/2012). Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη λάβει εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ για το έτος 2009, καλούνται να ελέγξουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ τυχόν ελλείψεις στις δηλώσεις τους. Oσοι έχουν ήδη λάβει εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ 2009 δεν χρειάζεται να κάνουν καμία περαιτέρω ενέργεια. Ειδικότερα στη σελίδα της ΓΓΠΣ (η οποία είναι προσβάσιμη και από τη σελίδα http://www.gsis.gr, επιλογή «Υπηρεσίες προς τους πολίτες» -> «Αναζήτηση προβλημάτων εκκαθάρισης ΕΤΑΚ 2009»), ο φορολογούμενος ελέγχει αν η δήλωση του έχει ελλείψεις και καθοδηγείται στην εφαρμογή υποβολής περιουσιακής κατάστασης Ε9. Πηγή www.pomida.gr